Pas­ta car­bo­na­ra met spi­na­zie

Deze klassieker blijft lekker. De romige saus van ei streelt je tong.

(209)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze klassieker blijft lekker. De romige saus van ei streelt je tong. 4 personen
2 209

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta, bijvoorbeeld trotolle, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Gril de bakbacon in 3-4 min. gaar, keer halverwege.
  3. Houd een handvol spinaziebladeren achter ter garnering. Verhit in een wok de olie en roerbak in delen kort de rest van de spinazie (3-4 min.). Breng op smaak met peper, zout en knoflook. Giet intussen de pasta af, bewaar 1 el kookvocht.
  4. Roer de geklutste eieren met 2 houten lepels snel door de hete pasta. Voeg het achtergehouden kookvocht toe als de pasta te droog wordt. Breng de pasta op smaak met (versgemalen) peper.
  5. Schep de bacon door de pasta en daarna de achtergehouden spinaziebladeren. Serveer de pasta met de roergebakken spinazie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pasta carbonara met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta car­bo­na­ra met spi­na­zie

1
1
  • 300 g pasta

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 plakken bakbacon

Verhit de grillpan en gril hierin de bakbacon in 3-4 min. gaar, keer halverwege.

3
3

Houd een handvol spinaziebladeren achter ter garnering.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 600 g spinazie
  • 1 teen knoflook

Verhit de olie in een wok en roerbak in delen 3-4 min. de rest van de spinazie. Breng op smaak met peper, zout en knoflook.

5
5

Giet intussen de pasta af, bewaar 1 el kookvocht.

6
6
  • 3 eieren

Kluts de eieren.

7
7

Roer ze met 2 houten lepels snel door de hete pasta. Voeg het achtergehouden kookvocht toe als de pasta te droog wordt. Breng op smaak met peper.

8
8

Schep de bacon door de pasta en daarna de achtergehouden spinaziebladeren.

9
9

Serveer de pasta met de roergebakken spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.