Groe­ne-groen­ten­soep

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Haal de muntblaadjes van de takjes (bewaar de takjes) en snijd de blaadjes grof. Was de ui schoon en halveer hem (met schil). Breng 1 liter water aan de kook met de munttakjes, de uihelften, de kipfilet en de aardappelen en laat het 10 min. op een laag vuur doorkoken. Schep de ui en de takjes uit de bouillon (deze worden verder niet gebruikt). Haal ook de kip eruit en houd hem even apart. Kook de doperwten en de helft van de muntblaadjes 5 min. mee met de aardappelen en pureer de soep. Breng op smaak met de yoghurt, peper en weinig zout. Trek het kippenvlees met een vork uit elkaar en roer het door de soep. Leg de aspergetips in een bodempje water in een schaaltje en verwarm 2 min. in de magnetron. Garneer de soep met de aspergetips en de rest van de muntblaadjes en serveer met bruinbrood en een schaaltje olijfolie om in te dippen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.