Ker­sen­taar­tjes

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Haal ze uit het water, knijp ze goed uit en los ze op in 1-2 eetlepels heet water. Roer de opgeloste gelatine goed door de vanilleyoghurt. Sprenkel over iedere gebaksschelp 2 eetlepels kersensap of limonadesiroop. Lepel er 4-6 eetlepels van het vanilleyoghurtmengsel op. Leg op ieder taartje 6 kersen. Laat de taartjes minstens een uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kersentaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­sen­taar­tjes

1
1
  • 4 blaadjes witte gelatine

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Haal ze uit het water, knijp ze goed uit en los ze op in 1-2 eetlepels heet water.

2
2
  • 250 g vanilleyoghurt
  • 6 gebaksschelpen
  • 6 el kersensap

Roer de opgeloste gelatine goed door de vanilleyoghurt. Sprenkel over iedere gebaksschelp 2 eetlepels kersensap of limonadesiroop.

3
3
  • 500 g kersen

Lepel er 4-6 eetlepels van het vanilleyoghurtmengsel op. Leg op ieder taartje 6 kersen. Laat de taartjes minstens een uur opstijven in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.