Pas­ta­sa­la­de

(192)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
3 192

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en houd wat van het kookvocht apart.
  2. Verbrokkel de kaas en snijd de sjalot fijn. Roer de olie om met 2 el kaas en 1 el water. Breng op smaak met peper en eventueel oregano. Schep het mengsel met de ui door de pasta. Wil je de pasta wat smeuïger maken, roer er dan nog wat achtergehouden kookvocht door.
  3. Laat de pasta afkoelen. Snijd de komkommer in reepjes. Schep de afgekoelde pasta om met de komkommer en de rucola en bestrooi hem met de rest van de kaas. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

variatietip:

Vervang de gorgonzola in dit gerecht door (jong)belegen kaas. De rucola kun je eventueel vervangen door een andere slasoort.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de

1
1
  • 500 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en houd wat van het kookvocht apart.

2
2
  • 200 g blauwaderkaas
  • 2 sjalotten
  • 4 el olijfolie
  • 1 el kraanwater
  • 2 el gedroogde oregano

Verbrokkel de kaas en snijd de sjalot fijn. Roer de olie om met 2 el kaas en het water. Breng op smaak met peper en eventueel oregano.

3
3

Schep het mengsel met de ui door de pasta. Wil je de pasta wat smeuïger maken, roer er dan nog wat achtergehouden kookvocht door.

4
4
  • 2 komkommers

Laat de pasta afkoelen. Snijd de komkommer in reepjes.

5
5
  • 75 g rucola

Schep de afgekoelde pasta om met de komkommer en de rucola en bestrooi hem met de rest van de kaas. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

variatietip:

Vervang de gorgonzola in dit gerecht door (jong)belegen kaas. De rucola kun je eventueel vervangen door een andere slasoort.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.