Su­ri­naam­se kip-ker­rie

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(165)waardeer
surinaams hoofdgerecht 8 personen
3 165

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • braadslede
  • *ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan. Fruit in hetzelfde bakvet de ui en knoflook. Schep de tomaten, het kerriepoeder, de suiker en kruidnagel erdoor. Bak al omscheppend tot het lekker gaat ruiken. Leg de kip in een braadslede en schenk de bouillon erbij. Bak ca. 40- 50 min. in de oven. Schep regelmatig om. Bewaar de overgebleven kip-kerrie afgedekt in de koelkast.

Tip:

* Dag 2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwarm de overgebleven kip-kerrie ca. 20 min. in de braadslede in de oven. Bereid 300 g couscous (pak 500 g) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak 1 courgette (in blokjes gesneden) al omscheppend in 6 min. beetgaar. Roer de couscous los met een vork. Schep de courgette erdoor en bestrooi met 1/2 bakje koriander (a 15 g). Serveer met de kip-kerrie.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.