Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Su­ri­naam­se kip-ker­rie

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 15 min bereiden
    • 50 min wachten
(159)waardeer
Een lekker recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: gevogelte, boter, kippenpoten, uien, knoflook, tomaten, milde kerriepoeder, suiker, kruidnagel en kippenbouillon hoofdgerecht 8 personen 500 kcal
4 159

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • *ovenschaal (20 x 30 cm)
  • braadslede

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan. Fruit in hetzelfde bakvet de ui en knoflook. Schep de tomaten, het kerriepoeder, de suiker en kruidnagel erdoor. Bak al omscheppend tot het lekker gaat ruiken. Leg de kip in een braadslede en schenk de bouillon erbij. Bak ca. 40- 50 min. in de oven. Schep regelmatig om. Bewaar de overgebleven kip-kerrie afgedekt in de koelkast.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Tip

* Dag 2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwarm de overgebleven kip-kerrie ca. 20 min. in de braadslede in de oven. Bereid 300 g couscous (pak 500 g) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak 1 courgette (in blokjes gesneden) al omscheppend in 6 min. beetgaar. Roer de couscous los met een vork. Schep de courgette erdoor en bestrooi met 1/2 bakje koriander (a 15 g). Serveer met de kip-kerrie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 500 kcal
  • Eiwit 36 g
  • Vet 26 g
  • Koolhydraten 32 g
Tags