Su­ri­naam­se kip-ker­rie

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
surinaams hoofdgerecht 8 personen
3 168

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • braadslede
  • *ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaten. Fruit in hetzelfde bakvet de ui en knoflook. Schep de tomaten, het kerriepoeder, de suiker en kruidnagel erdoor. Bak al omscheppend tot het lekker gaat ruiken.
  2. Leg de kip in een braadslee en schenk de bouillon erbij. Bak 40- 50 min. in de oven. Schep regelmatig om. Bewaar de overgebleven kip-kerrie afgedekt in de koelkast.

bewaartip:

Dag 2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwarm de overgebleven kip-kerrie ca. 20 min. in de braadslee in de oven. Bereid 300 g couscous (pak 500 g) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak 1 courgette (in blokjes gesneden) al omscheppend in 6 min. beetgaar. Roer de couscous los met een vork. Schep de courgette erdoor en bestrooi met ½ bakje koriander (à 15 g). Serveer met de kip-kerrie.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Surinaamse kip-kerrie

terug naar recept

Su­ri­naam­se kip-ker­rie

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 75 g boter
  • 8 kippenpoten

Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan.

3
3
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 6 tomaten

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaten. Fruit in hetzelfde bakvet de ui en knoflook.

4
4
  • 3 el milde kerriepoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 kruidnagel

Schep de tomaten, het kerriepoeder, de suiker en kruidnagel erdoor. Bak al omscheppend tot het lekker gaat ruiken.

5
5
  • 500 ml kippenbouillon van tablet

Leg de kip in een braadslee en schenk de bouillon erbij. Bak 40- 50 min. in de oven. Schep regelmatig om.

6
6

Bewaar de overgebleven kip-kerrie afgedekt in de koelkast.

bewaartip:

Dag 2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwarm de overgebleven kip-kerrie ca. 20 min. in de braadslee in de oven. Bereid 300 g couscous (pak 500 g) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak 1 courgette (in blokjes gesneden) al omscheppend in 6 min. beetgaar. Roer de couscous los met een vork. Schep de courgette erdoor en bestrooi met ½ bakje koriander (à 15 g). Serveer met de kip-kerrie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.