Ma­rok­kaan­se cous­cous­sa­la­de

De smaken van 1001 nacht: couscous met abrikozen, kaneel, amandelen en groene kruiden.

(417)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht De smaken van 1001 nacht: couscous met abrikozen, kaneel, amandelen en groene kruiden. 4 personen
3 417

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de gewelde abrikozen in kleine stukjes. Doe de abrikozen, helft van de rasp, kaneel, couscous en een mespunt zout in een schaal. Kook het water. Voeg al roerend het sap, het kokend water en de olie toe aan de couscous. Laat 10 min. staan.
  2. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen.
  3. Snijd de bosui in dunne ringen en de koriander fijn. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui, koriander, kaas en amandelen door. Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de koriander.
video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Marokkaanse couscoussalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se cous­cous­sa­la­de

1
1
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 125 g gedroogde abrikozen

Snijd de gewelde abrikozen in kleine stukjes.

3
3
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 250 g couscous
  • 1 mespunt zout

Doe de abrikozen, helft van de rasp, kaneel, couscous en het zout in een schaal.

4
4
  • 250 ml kraanwater

Kook het water.

5
5
  • 3 el olijfolie

Voeg al roerend het sap, het kokend water en de olie toe aan de couscous. Laat 10 min. staan.

6
6
  • 40 g amandelen

Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen.

7
7
  • 2 bosuien
  • 6 g koriander
  • 100 g witte kaas

Snijd de bosui in dunne ringen en de koriander fijn. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui, koriander, kaas en amandelen door.

8
8
  • 2 g koriander

Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.