Cous­cous-groen­te­sa­la­de met ma­kreel

Deze vitaminebom vol vette vis, groenten en kruiden mag lekker vaak op tafel.

(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze vitaminebom vol vette vis, groenten en kruiden mag lekker vaak op tafel. 4 personen
3 131

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de makreel schoon en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Strooi de couscous in een grote schaal, schenk het water erop en laat 6 min. wellen.
  2. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de wokgroenten toe en roerbak ca. 4 min. Snijd de korianderblaadjes fijn.
  3. Rooster intussen de pijnboompitten. Roer de couscous los met een vork. Meng met de wokgroenten, koriander, komijnzaad en pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Schep de couscoussalde op een grote schaal. Verdeel de stukjes makreel erover en bestrooi met pijnboompitten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 26-27

Couscous-groentesalade met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous-groen­te­sa­la­de met ma­kreel

1
1
  • 400 g gerookte makreel
  • 300 g couscous
  • 500 ml water

Maak de makreel schoon en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Strooi de couscous in een grote schaal, schenk het water erop en laat 6 min. wellen.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 g grofgesneden wokgroente
  • 15 g verse koriander

Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de wokgroenten toe en roerbak ca. 4 min. Snijd de korianderblaadjes fijn.

3
3
  • 1½ el pijnboompitten
  • 1 tl gemalen komijn

Rooster intussen de pijnboompitten. Roer de couscous los met een vork. Meng met de wokgroenten, koriander, komijnzaad en pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Schep de couscoussalde op een grote schaal. Verdeel de stukjes makreel erover en bestrooi met pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.