Vlees-groen­te­spies met ge­pof­te aard­ap­pel

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de varkenfilets in 16 dobbelsteentjes en bestrooi met peper en zout. Borstel de champignons. Maak de bosui schoon en snijd in stukken van ca. 3 cm. Laat de minimaïs uitlekken en halveer. Ris de kruiden van de takjes (tijm en rozemarijn) en snijd fijn. Houd enkele blaadjes apart voor de yoghurtknoflooksaus en meng de rest met olie. Marineer het vlees en de champignons in kruidenolie. Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rijg maïs, champignon, vlees en bosui 8 keer aan spies. Snijd paprika in 4 repen, smeer in met olie. Verhit grillplaat of -pan en gril vlees-groentespiesen in ca. 6 min. rondom gaar. Meng de verse kruiden door yoghurtknoflooksuas en serveer bij de spiesjes, paprika en gepofte aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 26-27

Vlees-groentespies met gepofte aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vlees-groen­te­spies met ge­pof­te aard­ap­pel

1
1
  • 245 g varkensfiletlapjes
  • 250 g champignons
  • 3 stukjes bosuien

Snijd de varkenfilets in 16 dobbelsteentjes en bestrooi met peper en zout. Borstel de champignons. Maak de bosui schoon en snijd in stukken van ca. 3 cm.

2
2
  • 425 g minimaiskolfjes
  • 20 g Italiaanse kruidenmix
  • 75 ml olijfolie

Laat de minimaïs uitlekken en halveer. Ris de kruiden van de takjes (tijm en rozemarijn) en snijd fijn. Houd enkele blaadjes apart voor de yoghurtknoflooksuas en meng de rest met olie.

3
3
  • 4 pofaardappelen

Marineer het vlees en de champignons in kruidenolie. Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 1 rode paprika

Rijg maïs, champignon, vlees en bosui 8 keer aan spies. Snijd paprika in 4 repen, smeer in met olie.

5
5

Verhit grillplaat of -pan en gril vlees-groentespiesen in ca. 6 min. rondom gaar.

6
6

Meng de verse kruiden door yoghurtknoflooksaus en serveer bij de spiesjes, paprika en gepofte aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.