Pro­ven­çaal­se run­der­reep­jes met grill­groen­te

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 180 °C. Snijd de courgette in plakken. Snijd de ui in stukken. Snijd de paprika in stukjes. Doe de groenten met de cherrytomaten en rozemarijn in de braadslee of ovenschaal. Meng de Italiaanse kruiden met 3 el olie en verdeel over de groenten. Zet de schaal in het midden van de oven en grill ca. 20 min. Schep de groenten halverwege om.
  2. Was ondertussen de krieltjes. Kook ze 10 min. Giet af en laat uitlekken. Snijd de knoflook in plakjes. Halveer de krieltjes. Verhit 3 el olie en bak de krieltjes en knoflook in ca. 7 min. goudbruin.
  3. Verhit de rest van de olie en bak de runderreepjes al omscheppend in 4 min. gaar. Breng de groenten en knoflookkrieltjes op smaak met peper en zout en serveer met de runderreepjes.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 26-27

Provençaalse runderreepjes met grillgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pro­ven­çaal­se run­der­reep­jes met grill­groen­te

1
1

Oven voorverwarmen op 180 °C.

2
2
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 takjes rozemarijn

Snijd de courgette in plakken. Snijd de ui in stukken. Snijd de paprika in stukjes. Doe de groenten met de cherrytomaten en rozemarijn in de braadslee of ovenschaal.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 olijfolie

Meng de Italiaanse kruiden met de olie en verdeel over de groenten.

4
4

Zet de schaal in het midden van de oven en grill ca. 20 min. Schep de groenten halverwege om.

5
5
  • 750 g krieltjes
  • 2 tenen knoflook

Was ondertussen de krieltjes. Kook ze 10 min. Giet af en laat uitlekken. Snijd de knoflook in plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 3 el olijfolie

Halveer de krieltjes. Verhit de olie en bak de krieltjes en knoflook in ca. 7 min. goudbruin.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 300 g Provençaals gekruide runderreepjes

Verhit de olie en bak de runderreepjes al omscheppend in 4 min. gaar. Breng de groenten en knoflookkrieltjes op smaak met peper en zout en serveer met de runderreepjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.