Rij­ke cour­get­te­soep met ge­vuld Twents brood

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 105

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de courgette in grove stukken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg het kokende water, bouillontabletten en courgette toe en kook 6 min. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom en dragon toe. Breng op smaak met peper.
  2. Bereid de volkorenbollen volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd ondertussen de haringfilets en komkommer in stukjes. Snijd het dekseltje van de volkorenbollen, hol iets uit en vul met de stukjes haringfilet en de komkommerblokjes. Serveer met de soep.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 26-27

Rijke courgettesoep met gevuld Twents brood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rij­ke cour­get­te­soep met ge­vuld Twents brood

1
1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgette

Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de courgette in grove stukken.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 750 ml kokend water
  • 2 tuinkruidenbouillontabletten

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg het kokende water, de bouillontabletten en courgette toe en kook 6 min.

4
4
  • 100 ml kookroom light
  • 1 el gedroogde dragon

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom en dragon toe. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 4 Twentse volkorenbollen
  • 380 g haringfilets in tomatensaus
  • ½ komkommer

Bereid de volkorenbollen volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd ondertussen de haringfilets en komkommer in stukjes.

6
6

Snijd het dekseltje van de volkorenbollen, hol iets uit en vul met de stukjes haringfilet en de komkommerblokjes. Serveer met de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.