Fran­se sa­la­de ni­çoi­se

(268)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 268

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min beetgaar. Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snijd in partjes. Halveer de tomaatjes en bak het stokbrood in de oven af volgens aanwijzingen op verpakking. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukken. Snijd de ui in ringen en pers de knoflook.
  3. Meng de bonen, tomaat, tonijn, ui, knoflook en dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en olijven. Serveer het stokbrood erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 26-27

Franse salade niçoise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se sa­la­de ni­çoi­se

1
1
  • 500 g gebroken sperziebonen

Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min beetgaar.

2
2

Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken.

3
3
  • 2 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snijd in partjes.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 afbakstokbrood

Halveer de tomaatjes en bak het stokbrood in de oven af volgens aanwijzingen op verpakking.

5
5
  • 320 g tonijn in olie
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook

Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukken. Snijd de ui in ringen en pers de knoflook.

6
6
  • 4 el honing-mosterddressing

Meng de bonen, tomaat, tonijn, ui, knoflook en dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 120 g zwarte olijven

Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en olijven. Serveer het stokbrood erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.