Nec­ta­ri­ne­gra­ni­ta

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 90 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de nectarines en verwijder de pit en het licht verkleurde vruchtvlees om de pit heen. Snijd de nectarines in stukken. Maal de stukken nectarine met het citroensap, het basilicum en de basterdsuiker fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schep het mengsel in een diepvriesbestendige bak. Zet de granita 2 uur in de vriezer. Roer hem elk halfuur door met een stevige lepel, zodat de ijskristallen mooi klein blijven. Serveer de granita met een lepel of een rietje.

Tip:

In plaats van nectarines kunt u ander zacht, zoet fruit gebruiken, zoals perziken of mango's.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.