Pas­ta­sa­la­de met sa­la­mi en pa­pri­ka

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 126

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 10 min. beetgaar. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
  2. Pers de sinaasappel uit en snijd de kruiden fijn. Meng het sinaasappelsap in een schaal met de olijfolie, Italiaanse kruiden en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  3. Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes. Snijd de salami in blokjes. Giet de pasta af en schep de nog warme fusilli met de sperziebonen, paprika en salami door de dressing. Laat de salade minstens 20 min. afkoelen. Schep vlak voor het serveren de rucola erdoor en breng de salade eventueel op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met salami en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met sa­la­mi en pa­pri­ka

1
1
  • 250 g fusilli
  • 250 g gebroken sperziebonen

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 10 min. beetgaar.

2
2
  • 1 sinaasappel
  • 2 el Italiaanse kruiden

Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Pers de sinaasappel uit en snijd de kruiden fijn.

3
3
  • 5 el olijfolie extra vierge

Meng het sinaasappelsap in een schaal met de olijfolie, Italiaanse kruiden en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

4
4
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 g salami

Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes. Snijd de salami in blokjes.

5
5

Giet de pasta af en schep de nog warme fusilli met de sperziebonen, paprika en salami door de dressing. Laat de salade minstens 20 min. afkoelen.

6
6
  • 75 g rucola

Schep vlak voor het serveren de rucola erdoor en breng de salade eventueel op smaak met (versgemalen) peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.