Spie­sen met gar­na­len, bief­stuk en krui­den­olie

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • barbecuespiesen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pureer met een staafmixer de kruiden met de knoflook en de olie. Snijd de biefstuk in 12 blokjes van gelijke grootte. Meng de blokjes vlees en de ongepelde garnalen met de kruidenolie en laat ze tot gebruik afgedekt in de koelkast staan. Rijg de blokjes vlees en de garnalen om en om aan de spiesen. Gril ze op een ingevet rooster op heet vuur in 4-6 minuten gaar en bruin (de garnalen moeten mooi roze van kleur zijn). Bestrooi de spiesen met (fijn zee)zout en (versgemalen) peper en serveer ze met een part citroen.

Tip:

Het marineren heeft minimaal een uur de tijd nodig, maar u kunt het vlees ook al een dag van tevoren marineren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.