Schou­der­kar­bo­na­de met mos­terd­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng in een schaal het bier met de knoflook, de tijm en de balsamicoazijn. Leg de schouderkarbonades erin en marineer ze afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur. Keer het vlees af en toe. Meng in een schaaltje de mayonaise met de yoghurt, de mosterd, de honing en de bosuitjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Dek de mosterdsaus tot gebruik af. Neem de karbonades uit de marinade en laat ze even uitlekken in een vergiet. Bestrijk ze met olie. Leg de karbonades op de barbecue op een ingevet rooster. Gril ze op matig heet vuur in circa 7 min. per kant bruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper. Serveer de karbonades met de mosterdsaus.

Tip:

De marinade is heerlijk voor alle soorten varkensvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.