Ve­ge­ta­ri­sche rijst­sa­la­de met moz­za­rel­la

Superlekkere salade zonder vlees of vis, maar met twee soorten groenten.

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Superlekkere salade zonder vlees of vis, maar met twee soorten groenten. 4 personen
4 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de peultjes schoon. Kook de peultjes in 2 min. beetgaar en spel ze af met koud water. Doe de tuinerwten in een zeef en speel af onder lauwwarm water tot ze ontdooid zijn. Zo blijven de erwtjes frisgroen van kleur en knapperig.
  2. Snijd de ui fijn en snijd de mozzarella in blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroensap, -rasp en de olie. Scheur de blaadjes van de basilicum. Meng de basilicum erdoor en breng het geheel op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de basilicumdressing door de rijst. Schep de tuinerwten, peultjes, ui en mozzarella door de rijst. Serveer de rijst lauwwarm of laat hem even afkoelen, zodat de smaken beter kunnen intrekken.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de notenrijst door gewone rijst, de mozzarella door jonge kaas en serveer de ui apart.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Vegetarische rijstsalade met mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche rijst­sa­la­de met moz­za­rel­la

1
1
  • 275 g notenrijst
  • 200 g peultjes

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de peultjes schoon. Kook de peultjes in 2 min. beetgaar en spel ze af met koud water.

2
2
  • 300 g tuinerwten

Doe de tuinerwten in een zeef en speel af onder lauwwarm water tot ze ontdooid zijn. Zo blijven de erwtjes frisgroen van kleur en knapperig.

3
3
  • 1 rode ui
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 citroen

Snijd de ui fijn en snijd de mozzarella in blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

4
4
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 15 g verse basilicum

Klop een dressing van het citroensap, -rasp en de olie. Scheur de blaadjes van de basilicum.

5
5

Meng de basilicum erdoor en breng het geheel op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de basilicumdressing door de rijst.

6
6

Schep de tuinerwten, peultjes, ui en mozzarella door de rijst. Serveer de rijst lauwwarm of laat hem even afkoelen, zodat de smaken beter kunnen intrekken.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de notenrijst door gewone rijst, de mozzarella door jonge kaas en serveer de ui apart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.