Sa­bay­on met rood fruit uit de oven van Ton

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 6 personen
4 108

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 6 ovenschaaltjes (Ø 10-15 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop in een kom, die in een pan kan hangen, met een garde de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel. Hang de kom in een pan met een bodempje kokend water (au bain-marie). Let op: de kom mag het kokende water (net) niet raken. Schenk de wijn bij het eimengsel en verwarm het terwijl je het opklopt tot een zeer schuimige sabayon. Het duurt circa 10 min. voordat de eidooiers voldoende verhit zijn. Laat de sabayon helemaal afkoelen.
  2. Verhit de ovengrill. Verdeel de vruchten over de 6 ovenschaaltjes, besprenkel ze met de likeur en verdeel de sabayon erover. Zet de schaaltjes op een rooster vlak onder de grill en verwarm ze 2-3 min., tot de bovenkant een mooi kleurtje heeft.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.