Crê­pes Su­zet­te stap-voor-stap

(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
3 130

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits 1/3 van de eieren, alleen de eidooier wordt gebruikt. Zeef de bloem in een kom en meng de vanillesuiker en het zout erdoor. Maak in het midden een kuil en doe de rest van de eieren en de eidooier erin. Voeg al roerend de melk en het water toe en klop met een garde tot een glad beslag. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur rusten.
  2. Breng in een pan het sinaasappelsap, citroensap en de bruine suiker aan de kook. Laat 8-10 min. zachtjes koken tot een gebonden saus en laat afkoelen. Smelt de helft van de boter en roer dit door het beslag.
  3. Laat een koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter. Schep zoveel beslag in de pan dat de bodem net bedekt is en laat het al draaiend over de pan uitvloeien. Bak beide kanten van de crêpe goudbruin en laat hem op een bord glijden. Bak zo ook de andere crêpes.
  4. Verwarm de sinaasappel-citroensaus in de koekenpan op laag vuur. Vouw de crêpes op in vieren en leg ze een voor een in de saus. Zorg dat de crêpes goed door de saus zijn gewenteld. Schenk de sinaasappellikeur in een grote soeplepel. Houd een vlam bij de drank om te flamberen. Giet de brandende drank over de crêpes en serveer direct.
video

Flam­be­ren

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Crêpes Suzette stap-voor-stap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Crê­pes Su­zet­te stap-voor-stap

1
1
  • 1 ei
  • 120 g bloem
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 mespunt zout

Splits het ei, alleen de eidooier wordt gebruikt. Zeef de bloem in een kom en meng de vanillesuiker en het zout erdoor.

2
2
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 80 ml kraanwater

Maak in het midden een kuil en doe de eieren en de eidooier erin. Voeg al roerend de melk en het water toe en klop met een garde tot een glad beslag.

3
3

Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur rusten.

4
4
  • 300 ml verse sinaasappelsap
  • 50 ml citroensap
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker

Breng in een pan het sinaasappelsap, citroensap en de bruine suiker aan de kook. Laat 8-10 min. zachtjes koken tot een gebonden saus en laat afkoelen.

5
5
  • 60 g boter

Smelt de helft van de boter en roer dit door het beslag. Laat een koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter.

6
6

Schep zoveel beslag in de pan dat de bodem net bedekt is en laat het al draaiend over de pan uitvloeien.

7
7

Bak beide kanten van de crêpe goudbruin en laat hem op een bord glijden. Bak zo ook de andere crêpes.

8
8

Verwarm de sinaasappel-citroensaus in de koekenpan op laag vuur.

9
9

Vouw de crêpes op in vieren en leg ze een voor een in de saus. Zorg dat de crêpes goed door de saus zijn gewenteld.

10
10
  • 4 el sinaasappellikeur

Schenk de likeur in een grote soeplepel. Houd een vlam bij de drank om te flamberen. Giet de brandende drank over de crêpes en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.