Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Ge­vul­de pa­pri­ka

(182)waardeer
Een lekker mediterraans recept. Het vegetarische hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: rode paprika's, gele paprika's, knoflook, paprikapoeder, olijfolie, witte kaas, bosuitje en gedroogde oregano Mediterraan hoofdgerecht 4 personen 310 kcal
3 182

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • blender
  • ovenschaal, ingevet

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 °C. Rooster de paprika's op de bakplaat 15-20 minuten tot de schil gaat kleuren. Leg de paprika's in een kom en laat ze afgedekt 10 minuten staan. Bewaar het vocht dat vrijkomt. Halveer de paprika's (laat de steel zitten), verwijder de zaadlijsten en trek van 2 paprika's de schil eraf. Pureer de paprika's zonder schil in de blender of keukenmachine met de knoflook, het paprikapoeder, 2 el van het paprikavocht uit de kom en 2 el olijfolie tot een saus. Voeg zout en (versgemalen) zwarte peper naar smaak toe. Snijd de kaas in blokjes en meng ze met de bosui, de oregano en (versgemalen) zwarte peper. Vul de overgebleven halve paprika's met het kaasmengsel en zet ze in de ovenschaal. Schep de paprikasaus over de gevulde paprika's en druppel de rest van de olijfolie erover. Schuif de gevulde paprika's in de oven en laat ze in 15-20 minuten door en door heet worden. Lekker met rijst met pijnboompitten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 310 kcal
  • Eiwit 17 g
  • Vet 23 g
  • Koolhydraten 9 g
Tags