Ge­vul­de pa­pri­ka

(207)waardeer
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 207

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • blender
  • ovenschaal, ingevet

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 °C. Rooster de paprika's op de bakplaat 15-20 minuten tot de schil gaat kleuren. Leg de paprika's in een kom en laat ze afgedekt 10 minuten staan. Bewaar het vocht dat vrijkomt. Halveer de paprika's (laat de steel zitten), verwijder de zaadlijsten en trek van 2 paprika's de schil eraf. Pureer de paprika's zonder schil in de blender of keukenmachine met de knoflook, het paprikapoeder, 2 el van het paprikavocht uit de kom en 2 el olijfolie tot een saus. Voeg zout en (versgemalen) zwarte peper naar smaak toe. Snijd de kaas in blokjes en meng ze met de bosui, de oregano en (versgemalen) zwarte peper. Vul de overgebleven halve paprika's met het kaasmengsel en zet ze in de ovenschaal. Schep de paprikasaus over de gevulde paprika's en druppel de rest van de olijfolie erover. Schuif de gevulde paprika's in de oven en laat ze in 15-20 minuten door en door heet worden. Lekker met rijst met pijnboompitten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.