Aard­bei­en­crum­ble met va­nil­le-ijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 105

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal 20 x 30 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardbeien in grove stukken en meng ze in een kom met de rietsuiker. Snijd met een scherp mes het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met de punt van het mes het merg eruit. Voeg toe. Schep de aarbeien in een ovenschaal. Verdeel de koekjes over de aardbeien. Bak de aardbeiencrumble 20 min. in het midden van de hete oven. Serveer direct met een bolletje vanille-ijs.

Tip:

Weetje! Rietsuiker heeft een licht gekaramelliseerde smaak. U kunt rietsuiker op dezelfde manier als gewone suiker gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.