Spi­na­zie­sa­la­de met ge­gril­de groen­ten

Een 'bring your own food diner' in de agenda? Met deze salade ben je de ster van de avond!

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Een 'bring your own food diner' in de agenda? Met deze salade ben je de ster van de avond! 4 personen
3 139

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pistachenoten kort in een koekenpan zonder olie of boter tot ze sterk beginnen te geuren; zorg dat ze niet verkleuren. Laat even afkoelen en stamp in de vijzel tot een grove pasta. Breng de pasta vervolgens op smaak met 4 el olie, 1 el zeezout en peper. Roer de geraspte kaas erdoor.
  2. Snijd de courgette in plakken en de paprika in grove repen. Verhit een grillpan en bestrijk de courgette en paprika met de rest van de olie. Gril 3-5 min. aan beide kanten totdat er een mooi streeppatroon ontstaat.
  3. Verdeel de spinazie over diepe borden of in een grote schaal en leg hierop de gegrilde groenten. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de salade. Druppel de pistachepesto erover. Lekker met grof gescheurd bruinbrood.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesalade met gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­sa­la­de met ge­gril­de groen­ten

1
1
  • 45 g pistachenoten

Rooster de pistachenoten kort in een koekenpan zonder olie of boter tot ze sterk beginnen te geuren; zorg dat ze niet verkleuren. Laat even afkoelen en stamp in de vijzel tot een grove pasta.

2
2
  • 4 el olie
  • 50 g pittige kaas

Breng de pasta vervolgens op smaak met de olie, 1 el zeezout en peper. Roer de geraspte kaas erdoor.

3
3
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 el olie

Snijd de courgette in plakken en de paprika in grove repen. Verhit een grillpan en bestrijk de courgette en paprika met de rest van de olie. Gril 3-5 min. aan beide kanten totdat er een mooi streeppatroon ontstaat.

4
4
  • 300 g verse spinazie
  • 250 g mozzarella

Verdeel de spinazie over diepe borden of in een grote schaal en leg hierop de gegrilde groenten. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de salade. Druppel de pistachepesto erover. Lekker met grof gescheurd bruinbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.