Mil­de bloem­kool­cur­ry met naan­brood

Vegetarische curry met Hollandse twist.

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Vegetarische curry met Hollandse twist. 4 personen
3 81

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Snijd de tofu in blokjes en breng op smaak met kerriepoeder, peper en eventueel zout.
  2. Verhit de olie in de hapjespan. Bak hierin de tofublokjes ca. 5 min. Voeg de bloemkoolroosjes, saus en het water toe en laat 15 min. sudderen.
  3. Verwarm intussen het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip de peterselie fijn. Schep de Indiase curryschotel in kommen en garneer met peterselie. Serveer met brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 22-23

Milde bloemkoolcurry met naanbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mil­de bloem­kool­cur­ry met naan­brood

1
1
  • 1 bloemkool
  • 375 g tofu naturel
  • 1 el kerriepoeder

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Snijd de tofu in blokjes en breng op smaak met kerriepoeder, peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 ml water

Verhit de olie in de hapjespan. Bak hierin de tofublokjes ca. 5 min. Voeg de bloemkoolroosjes, saus en het water toe en laat 15 min. sudderen.

3
3
  • 280 g naanbroden knoflook & koriander
  • 400 g Indiase currysaus
  • 15 g verse peterselie

Verwarm intussen het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip de peterselie fijn. Schep de Indiase curryschotel in kommen en garneer met peterselie. Serveer met brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.