Pen­ne­sa­la­de met Am­ster­dam­se ui­en

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook eieren in 8 min. hard. Kook penne volgens aanwijzingen op verpakking. Spoel in vergiet met koud water af en laat uitlekken. Bereid tuinerwten volgens aanwijzingen op verpakking. Spoel in vergiet met koud water af en laat uitlekken. Laat eieren schrikken, pel en snijd in parten. Maak paprika schoon en snijd in stukjes. Halveer Amsterdamse uien. Klop dressing van olijfolie, mosterd, 3 el uienvocht. Breng op smaak met zout en peper. Meng penne, erwten, paprika, ham, uien, helft van rucola en dressing en schep op 4 borden. Garneer met eiparten en rest van rucola.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 22-23

Pennesalade met Amsterdamse uien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne­sa­la­de met Am­ster­dam­se ui­en

1
1
  • 4 eieren
  • ½ zak volkoren penne rigate
  • 400 g tuinerwten

Kook eieren in 8 min. hard. Kook penne volgens aanwijzingen op verpakking. Spoel in vergiet met koud water af en laat uitlekken. Bereid tuinerwten volgens aanwijzingen op verpakking. Spoel in vergiet met koud water af en laat uitlekken.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 1 pot ui
  • 4 el olijfolie
  • 1 el Zaanse mosterd

Laat eieren schrikken, pel en snijd in parten. Maak paprika schoon en snijd in stukjes. Halveer Amsterdamse uien. Klop dressing van olijfolie, mosterd, 3 el uienvocht. Breng op smaak met zout en peper.

3
3
  • 1 pak hamblokjes
  • 1 zak rucola

Meng penne, erwten, paprika, ham, uien, helft van rucola en dressing en schep op 4 borden. Garneer met eiparten en rest van rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.