Kip­spa­re­ribs met ge­pof­te aard­ap­pe­len

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 180 °C. Aardappelen in laagje koud water met zout naar smaak aan de kook brengen en 15 min. koken. Vier stukken folie op aanrecht leggen. Aardappelen met schuimspaan op folie leggen en met zout en peper naar smaak bestrooien. Folie er strak omheen vouwen. Aardappelen in folie op rooster leggen, schaaltje kip ernaast zetten en in ca. 25 min. gaar laten worden. Intussen bonen in ruim kokend water met zout naar smaak 8 min. koken. Afgieten. Uien pellen, halveren en in reepjes snijden. Olie in koekenpan verhitten. Uien 3 min. bakken. Helft uien met boontjes mengen. Kipspareribs over 4 borden verdelen. Boontjes erbij scheppen. Aardappelen ernaast leggen, opensnijden en vullen met bieslook roomkaas en rest uien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 20-21

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.