Cous­cous met ge­stoom­de groen­ten en kip

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • stoommandje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilets in lange repen. Meng met de helft van de kerrie- en komijnpoeder, zout, peper en olijfolie. Schil de pompoen, halveer en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in 12 parten. Maak de prei schoon en snijd in schuine stukken.
  2. Leg de kip in de stoommand. Zet de stoommand boven laag kokend water en dek af met een deksel. Laat 1 min. stomen. Leg de groente op de kip. Strooi de kerriepoeder, komijn en naar smaak zout en peper erover. Dek de stoompan weer af en laat 7 minuten stomen.
  3. Meng de couscous in een schaal met 500 ml kokend water. Dek de schaal af en laat de couscous 8 min. wellen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Schep de couscous op de diepe borden en leg de groenten met kip er bovenop. Knip de koriander erboven fijn.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 463 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 20-21

Couscous met gestoomde groenten en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met ge­stoom­de groen­ten en kip

1
1
  • 2 kipfilet
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 el olijfolie

Snijd de kipfilets in lange repen. Meng met de kerriepoeder, komijn, zout, peper en olijfolie.

2
2
  • 1 pompoen
  • 200 g preien

Schil de pompoen, halveer en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in 12 parten. Maak de prei schoon en snijd in schuine stukken.

3
3

Leg de kip in de stoommand. Zet de stoommand boven laag kokend water en dek af met een deksel. Laat 1 min. stomen.

4
4
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)

Leg de groente op de kip. Strooi de kerriepoeder, komijn en naar smaak zout en peper erover. Dek de stoompan weer af en laat 7 minuten stomen.

5
5
  • 300 g couscous

Meng de couscous in een schaal met 500 ml kokend water. Dek de schaal af en laat de couscous 8 min. wellen. Voeg naar smaak peper en zout toe.

6
6
  • 15 g verse koriander

Schep de couscous op de diepe borden en leg de groenten met kip er bovenop. Knip de koriander erboven fijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.