Ge­gril­de worst met wa­ter­kers­stamp­pot

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan met antiaanbaklaag

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wel de worsten 5 minuten in heet water, zodat het vel niet knapt tijdens het grillen. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15-20 minuten gaar. Dep de worsten droog en bestrijk ze rondom dun met 2 eetlepels olie. Verhit een grillpan en bak de worsten in 20 minuten rondom goudbruin en gaar; draai ze regelmatig. Verdeel de plakken tomaat over een schaal en strooi er de Italiaanse kruiden over. Besprenkel met de resterende olijfolie en knijp er wat citroensap boven uit. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de creme fraiche. Schep de waterkers erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de waterkersstamppot direct (zodat de waterkers knapperig blijft) met de gegrilde worst en de tomatensalade.

Tip:

Voor kinderen: vervang de waterkers door spinazie voor een zachtere smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.