Rijst­pan­nen­koek­jes

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 78

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat 20 min. afgedekt droogstomen en afkoelen tot lauwwarm. Roer de rijst los met een vork en meng er de eieren, Italiaanse kruiden, kaas en peper en zout door.
  2. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan en schep er 6 porties van het rijstbeslag in. Bak de pannenkoekjes in 2-3 min. per kant goudbruin en gaar. Bak in 2 el olie nog 6 pannenkoekjes.
  3. Verdeel de 12 pannenkoekjes over 4 borden en garneer met de rucola en zongedroogde tomaten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.