Zacht­ge­gaar­de os­sen­haas

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 15 min. wachten
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zware braadpan met deksel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de tenen knoflook in vieren. Kerf met een mesje in elke ossenhaas 6 inkepingen en steek daarin een stukje knoflook. Bestrooi de ossenhaas met zout en peper naar smaak en smeer het vlees in met de mosterd. Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad hierin het vlees rondom aan. Draai het vuur laag, schenk de wijn voorzichtig via de zijkant van de pan erbij. Doe de deksel op de pan, zet de pan op een warmhoudplaatje en laat het vlees in 60 minuten zachtjes gaar worden (let op: het vocht mag absoluut niet koken. Als het toch bijna gaat koken, schenk er dan nog een beetje wijn bij, zodat de temperatuur weer omlaaggaat). Zet het vuur uit en laat het vlees nog minimaal 10 minuten met de deksel op de pan staan, voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.