Ge­bak­ken kip

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kruid de kippenbouten met de nootmuskaat en zout en peper naar smaak en laat even intrekken. Verhit de boter in een braadpan, maar laat het niet te heet worden. Braad de kip rondom bruin aan op een niet te hoog vuur. Haal de kip eruit. Zet het vuur hoog en blus de jus af met een scheutje water. Draai het vuur lager, leg de kip erin en doe de deksel op de pan. Laat 30 minuten sudderen. Lekker met aardappelen, broccoli en/of gekookte worteltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.