Se­ne­ga­le­se pas­tels (ge­fri­tuur­de hap­jes)

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 20 stuks
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kneed de ingrediënten voor het deeg goed. Laat het deeg circa 10 minuten rusten. Breng de ingrediënten voor de vulling in een pan met een klein laagje water en peper en zout naar smaak aan de kook. Laat circa 10 minuten zachtjes koken. Giet het water af en pureer de ingrediënten tot een fijn mengsel. Laat afkoelen. Rol het deeg dun uit op een met olie ingevet oppervlak. Snijd uit het deeg stukjes van circa 6 x 8 cm. Leg in het midden steeds 1 eetlepel vulling en vouw het deeg als een pakketje dicht. Druk de randen dicht met een vork. Verhit in een diepe pan een laag olie en frituur de pastels in ca. 5 minuten lichtbruin. Keer ze af en toe. Lekker met een dip van rode (tomaten)saus.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.