Can­noli met ci­trus-va­nil­lesa­la­de

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 6 min. wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boven- en de onderkant van de grapefruit en de sinaasappel af. Snijd daarna langzaam de schil en het wit van de citrusvruchten. Snijd tussen de velletjes de partjes eruit zonder dat de vliezen meekomen. Vang hierbij het vrijgekomen sap op. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng het merg en de Martini Fiero met het sap en marineer hierin de citruspartjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter op laag vuur zonder hem te kleuren en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Meng met een vork de eiwitten met de poedersuiker en roer de gesmolten boter erdoor. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag. Laat even rusten. Smeer met de achterkant van een lepel 4 dunne rondjes van het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in 5-6 min. lichtbruin. Handel nu snel, de rondjes zijn buigzaam zo lang ze warm zijn: draai een deegrondje tot een buisje rond een metalen (kook)buisje of de steel van een dikke houten lepel. Laat de cannoli op een rooster afkoelen en hard worden. Vul de deegbuisjes met de citrussalade. Leg de cannoli op een schaal en bestuif ze royaal met poedersuiker. Lekker met een glaasje prosecco met een scheutje Martini Fiero.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.