Ver­se lint­pas­ta met si­naas­ap­pel­pes­to

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • huishoudfolie
  • deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kneed de bloem en de eieren met el olie en een mespunt zout tot een soepel deeg. Laat het verpakt in vershoudfolie minimaal 30 min. rusten. Rasp 3 el pecorino en pers 1 sinaasappelhelft uit. Maal in de keukenmachine de spinazie met de knoflook fijn. Voeg 2 el sinaasappelsap, de rasp, de amandel en de geraspte kaas toe. Voeg al draaiend 100 ml olie toe. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Bestuif het deeg met bloem; rol met deegroller of pastamachine uit tot langwerpige vellen van 1 mm dikte. Rol elk vel losjes op. Snijd er repen van 3-4 mm van, leg op een bebloemd werkvlak. Kook de pasta in ruim water met zout in 4-5 min. beetgaar. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de bleekselderij in 5-6 min. gaar. Neem de pan met bleekselderij van het vuur en schep de pasta met 4 el pesto erdoor. Serveer de pasta op 4 borden, schep er de resterende pesto op en schaaf (met een dunschiller) de rest van de pecorino boven de pasta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.