As­per­ge­taart

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(198)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 198

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

  1. Laat het deeg ontdooien en leg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges een paar cm vanaf het kopje van boven naar beneden, rondom. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet te veel druk op te zetten. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 5 min.
  2. Snijd de bosui in ringetjes en de kaas in blokjes. Meng de slagroom, kaas, eieren en bosui in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Vet de ovenschaal in en bekleed met 1 vel filodeeg en bestrijk met het kwastje dun met olie. Herhaal dit met de overgebleven vellen filodeeg en leg ze eroverheen. Leg de asperges met de kopjes om en om op het filodeeg en schenk het kaasmengsel erover. Bak de aspergetaart in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de taart op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 160 °C. Dek de schaal af wanneer de taart te donker wordt.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aspergetaart

terug naar recept

As­per­ge­taart

1
1
  • 5 plakjes filodeeg
  • 1 kg witte asperges

Laat het deeg ontdooien en leg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Snijd de houtige onderkant van de asperges.

2
2

Schil met een dunschiller de asperges een paar cm vanaf het kopje van boven naar beneden, rondom.

3
3

Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet te veel druk op te zetten. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 5 min.

4
4
  • 3 bosuien
  • 100 g cambozola
  • 100 ml slagroom
  • 3 eieren

Snijd de bosui in ringetjes en de kaas in blokjes. Meng de slagroom, kaas, eieren en bosui in een kom en breng op smaak met peper en zout.

5
5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie

Vet de ovenschaal in en bekleed met 1 vel filodeeg en bestrijk met het kwastje dun met olie.

7
7

Herhaal dit met de overgebleven vellen filodeeg en leg ze eroverheen.

8
8

Leg de asperges met de kopjes om en om op het filodeeg en schenk het kaasmengsel erover.

9
9

Bak de aspergetaart in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de taart op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 160 °C. Dek de schaal af wanneer de taart te donker wordt.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.