As­per­ge­taart

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(197)waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 197

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 20 x 25 cm), ingevet
  • bakkwastje

Bereiden

Leg het filodeeg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges een paar cm vanaf het kopje van boven naar beneden, rondom. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet te veel druk op te zetten. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 5 min. Meng de slagroom, de kaas, de eieren en de bosui in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ovenschaal met 1 vel filodeeg en bestrijk met het kwastje dun met olie. Herhaal dit met de 4 overgebleven vellen filodeeg en leg ze eroverheen. Leg de asperges met de kopjes om en om op het filodeeg en schenk het kaasmengsel erover. Bak de aspergetaart in het midden van de oven in 35 min. goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

Tip:

U kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de taart op de dag zelf 15 min. in de oven op 160 °C. Dek de schaal af wanneer de taart te donker wordt.

video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.