Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

As­per­ge­taart

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 40 min bereiden
    • 35 min wachten
(187)waardeer
Een lekker recept. Het vegetarische hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: filobladerdeeg, witte asperges, slagroom, Cambozola 70+, eieren, bosui en olijfolie hoofdgerecht 4 personen 385 kcal
3 187

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • bakkwastje
  • ovenschaal (ca. 20 x 25 cm), ingevet

Bereiden

Leg het filodeeg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges een paar cm vanaf het kopje van boven naar beneden, rondom. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet te veel druk op te zetten. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 5 min. Meng de slagroom, de kaas, de eieren en de bosui in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ovenschaal met 1 vel filodeeg en bestrijk met het kwastje dun met olie. Herhaal dit met de 4 overgebleven vellen filodeeg en leg ze eroverheen. Leg de asperges met de kopjes om en om op het filodeeg en schenk het kaasmengsel erover. Bak de aspergetaart in het midden van de oven in 35 min. goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.

Tip

U kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de taart op de dag zelf 15 min. in de oven op 160 °C. Dek de schaal af wanneer de taart te donker wordt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 385 kcal
  • Eiwit 15 g
  • Vet 27 g
  • Koolhydraten 22 g
Tags