Thai­se na­si met mi­ni­ge­hakt­bal­le­tjes

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 74

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Meng het gehakt met de sambal en voeg peper en zout toe. Draai 20 kleine balletjes van het gehakt. Verhit de 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 8 min. rondom gaar en bruin.
  2. Halveer de limoen en snijd 1 helft in partjes. Haal de blaadjes basilicum los en snijd de steeltjes in stukjes.
  3. Verhit 1 el olie in een wok. Roerbak de groenten met de basilicumsteeltjes 3 min. Roer er 150 ml water en de inhoud van het pakje maaltijdmix door en verwarm 1 min. Schep de rijst erbij en roerbak 2 min. Knijp de halve limoen boven de rijst uit en roer de helft van de basilicumblaadjes erdoor. Schep de nasi in 4 diepe borden. Serveer de gehaktballetjes ernaast en leg het basilicum en de partjes limoen erop.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 18-19

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.