Fran­se ham­bur­gers met rauw­kost

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schrap de worteltjes en snijd in plakjes. Maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes. Schil de komkommer en snijd in plakjes. Pel de knoflook en pers fijn boven een klein schaaltje. Meng met 1/4 tl zout, 1/4 tl peper en olie. Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Gril de hamburgers om en om in een hete grillpan 8 min. Bestrijk aan beide kanten met knoflookmengsel en gril nog 1 min. Snijd het brood in vieren.
  2. Snijd de stukken brood open, besmeer met een dun laagje saus en beleg met paar plakjes komkommer, plakjes wortel en plakjes radijs. Leg de hamburgers erop. Druppel een klein beetje saus erop. Klap het brood half dicht. Leg het broodje met hamburgers op borden, geef rauwkost en saus erbij.
video

Hoe moet je snij­den?

Allerhande kids - 02:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 681 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 18-19

Franse hamburgers met rauwkost

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se ham­bur­gers met rauw­kost

1
1
  • ½ zakje radijs
  • 500 g worteltjes
  • 1 komkommer

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schrap de worteltjes en snijd in plakjes. Maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes. Schil de komkommer en snijd in plakjes.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 stokbrood

Pel de knoflook en pers fijn boven een klein schaaltje. Meng met 1/4 tl zout, 1/4 tl peper en olie. Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af.

3
3
  • 4 hamburgers

Gril de hamburgers om en om in een hete grillpan 8 min. Bestrijk aan beide kanten met knoflookmengsel en gril nog 1 min. Snijd het brood in vieren.

4
4
  • 8 el carambasaus

Snijd de stukken brood open, besmeer met een dun laagje saus en beleg met paar plakjes komkommer, plakjes wortel en plakjes radijs.

5
5

Leg de hamburgers erop. Druppel een klein beetje saus erop. Klap het brood half dicht. Leg het broodje met hamburgers op borden, geef rauwkost en saus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.