Wit­te as­per­ges met zalm en ci­troen­bo­ter

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 71

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aspergepan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in een aspergepan in ruim kokend water met zout 20-25 min. Laat 5 min. in kookvocht staan. Kook de krieltjes in een laagje water met zout in 8-10 min. gaar en giet af.
  2. Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn. Laat de rode zalm uitlekken en verdeel in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en laat het citroensap hier 3 min. in uitbruisen. Voeg de helft van de citroenschil toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de asperges en krieltjes op grote borden. Schenk een scheutje citroenboter erover. Verdeel de zalm over de asperges. Bestrooi met de dille en de rest van de citroenschil. Serveer de rest van de citroenboter er apart bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 389 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 16-17

Witte asperges met zalm en citroenboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te as­per­ges met zalm en ci­troen­bo­ter

1
1
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

2
2

Kook de asperges in een aspergepan in ruim kokend water met zout 20-25 min. Laat 5 min. in kookvocht staan.

3
3
  • 450 g krieltjes
  • 1 citroen

Kook de krieltjes in een laagje water met zout in 8-10 min. gaar en giet af. Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.

4
4
  • 15 g verse dille
  • 426 g rode zalm

Snijd de dille fijn. Laat de rode zalm uitlekken en verdeel in stukjes.

5
5
  • 100 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en laat het citroensap hier 3 min. in uitbruisen. Voeg de helft van de citroenschil toe.

6
6

Breng op smaak met peper en zout. Schep de asperges en krieltjes op grote borden. Schenk een scheutje citroenboter erover.

7
7

Verdeel de zalm over de asperges. Bestrooi met de dille en de rest van de citroenschil. Serveer de rest van de citroenboter er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.