Thai­se kip­cur­ry met groen­tenoe­dels

Haal de zon in huis met deze heerlijke klassieker uit de Aziatische hoek.

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Haal de zon in huis met deze heerlijke klassieker uit de Aziatische hoek. 4 personen
3 134

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in stukjes. Pel de ui en knoflook en snijd grof. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin de kip 5 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en laat 10 min. zachtjes koken.
  2. Bereid intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud af. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak hierin de roerbakmix en de uitgelekte bamboescheuten. Voeg de mihoen toe en warm goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd intussen de koriander grof en meng de helft door de kipcurry.
  3. Verdeel de groentenoedels over diepe borden of grote kommen. Schep de kipcurry erop en bestrooi met de rest van de koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 614 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 16-17

Thaise kipcurry met groentenoedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip­cur­ry met groen­tenoe­dels

1
1
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk

Snijd de kip in stukjes. Pel de ui en knoflook en snijd grof. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kip 5 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en laat 10 min. zachtjes koken.

2
2
  • 250 g mihoen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g Thaise roerbakmix
  • 227 g bamboescheuten

Bereid intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud af. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak hierin de roerbakmix en de uitgelekte bamboescheuten. Voeg de mihoen toe en warm goed door.

3
3
  • 15 g verse koriander

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd intussen de koriander grof en meng de helft door de kipcurry.

4
4

Verdeel de groentenoedels over diepe borden of grote kommen. Schep de kipcurry erop en bestrooi met de rest van de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.