Cour­get­te met ge­hakt

Doe eens iets anders met courgette: vullen met een pikant rijst-gehaktmengsel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 690 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(170)waardeer
hoofdgerecht Doe eens iets anders met courgette: vullen met een pikant rijst-gehaktmengsel. 4 personen
3 170

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken. Snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Haal met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui 3 min. Bak de knoflook en stukjes courgette 2 min. mee. Vet de ovenschaal in. Schep wat van de pastasaus in de schaal. Meng het gehakt erdoor met de eieren en de kruidenmix. Meng het courgette-uimengsel erdoor.
  3. Vul de courgettes met de gehakt en zet in de ovenschaal. Laat in de oven ca. 30 min. gaar worden. Verhit een paar minuten voordat de courgettes klaar zijn olie in een wok en roerbak hierin de kruidenmix en rijst 3 min. Verwarm de rest van de pastasaus. Verdeel de rijst en courgettes over de borden. Schep de saus over en naast de courgettes.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 530 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 16-17

Courgette met gehakt

terug naar recept

Cour­get­te met ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 350 g rijst

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.

3
3
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de uien en knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 courgettes

Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Haal met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui 3 min. Bak de knoflook en stukjes courgette 2 min. mee.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 45 ml pastasaus sugo basilicum

Vet de ovenschaal in. Schep wat van de pastasaus in de schaal.

7
7
  • 300 g rundergehakt
  • 2 eieren
  • 1 kruidenmix gehakt

Meng het gehakt erdoor met de eieren en de kruidenmix.

8
8

Meng het courgette-uimengsel erdoor.

9
9

Vul de courgettes met de gehakt en zet in de ovenschaal. Laat in de oven ca. 30 min. gaar worden.

10
10
  • 1 mix voor spaghetti bolognese

Verhit een paar minuten voordat de courgettes klaar zijn olie in een wok en roerbak hierin de kruidenmix en rijst 3 min.

11
11
  • 325 ml pastasaus sugo basilicum

Verwarm de rest van de pastasaus.

12
12

Verdeel de rijst en courgettes over de borden. Schep de saus over en naast de courgettes.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.