Zalm in bal­sa­mi­co­jus met cour­get­te

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 110

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Uien pellen en in halve ringen snijden. Courgettes in plakjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Rozijnen wellen in wat koud water. Boter in koekenpan verhitten en hierin ui in 5-8 min. goudbruin bakken. Zalm toevoegen en aan beide kanten goudbruin bakken. Bouillontablet, 2 dl water en naar smaak peper toevoegen en ca. 2 min. laten pruttelen. Uitgelekte rozijnen en balsamicoazijn toevoegen. Aan de kook laten komen en naar smaak eventueel wat zout, wat peper en/of extra azijn toevoegen. Mengen met peterselie. Ondertussen olie in wok verhitten en hierin in 5 min. courgette gaarbakken. Naar smaak met zout en peper bestrooien. Zalm met jus, gebakken courgette en rijst over 4 borden verdelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 682 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 14-15

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.