Krui­den­rijst met au­ber­gi­ne­spies­jes

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • spiesen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Worteltjes halveren. Aubergine in blokjes snijden. Ui in partjes snijden en knoflook fijnsnijden. Peterselie fijnsnijden. Pinda's grof hakken. Aubergineblokjes mengen met 1 el olie, 1/2 el cajunkruiden, helft knoflook en naar smaak wat zout en peper. Aan 8 spiesjes rijgen. Rest olie in ruime pan verwarmen. Hierin wortel 5 min. op laag vuur roerbakken. Ui, rest knoflook, cajunkruiden en kaneel toevoegen. Ca. 10 min. op matig vuur bak-ken. Geregeld omscheppen. Ondertussen auberginespiesjes in droge hete grillpan in ca. 5 min. rondom gaar en goudbruin laten worden. Rijst verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Helft peterselie en warme rijst toevoegen aan worteltjes en goed mengen. Pinda's en naar smaak zout en peper toevoegen aan kruidenrijst. Op 4 borden scheppen en auberginespiesjes ernaast leggen. Rijst bestrooien met rest peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 14-15

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.