Ge­gril­de vis met sper­zie­bo­nen­sa­la­de

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de vis in dikke repen en bestrijk hem dun met de citroenolie. Laat de vis even staan. Verwijder het harde stukje aan de onderkant van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje aan de andere kant zitten. Snijd de ui in dunne partjes en leg ze in een bakje met ijskoud water. Kook de sperziebonen 6-8 minuten in water met wat zout. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schep de bonen om met de rest van de citroenolie en bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verhit de grillpan. Gril de repen vis 2-3 minuten per kant, bestrooi ze daarna met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schep de bonen om met de rode ui en het basilicum en leg de vis erop. Bestrooi het geheel met de kappertjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.