Knof­look­kip met spi­na­zie en ru­co­la

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schep de kipfilet om met 1 teen knoflook, de sinaasappelrasp en zout en (versgemalen) peper naar smaak en laat minstens 15 minuten op kamertemperatuur marineren. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet in 10-12 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de andere teen knoflook 1 minuut. Voeg dan de spinazie en de rucola toe, zet het vuur hoog en roerbak de groenten 5-6 minuten tot ze een beetje zijn geslonken, maar nog wel heldergroen zijn. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de groenten over 4 borden en leg de kip erop. Lekker met tagliatelle.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.