Cour­get­te­f­rit­ta­ta

(279)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 279

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de salami in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de salami zachtjes knapperig. Schep de salami op keukenpapier en laat de reepjes uitlekken.
  2. Snijd de ui in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes. Bak de uiringen en courgette in het bakvet al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Snijd de kruiden fijn en rasp de geitenkaas. Klop de eieren los met de kruiden, helft van de geitenkaas en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  3. Verdeel het courgettemengsel in een lage ovenschaal en schenk het eimengsel erover. Strooi de salami en de rest van de kaas erover. Schuif de schaal net onder het midden in de oven en laat de frittata in 25-30 min. goudbruin worden. Serveer de frittata in punten met een flinke toef rucola erop.

combinatietip:

Lekker met grof vloervolkorenbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Courgettefrittata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­f­rit­ta­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 100 g salami
  • 2 el olijfolie

Snijd de salami in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de salami zachtjes knapperig.

3
3
  • 2 rode uien
  • 1 courgette

Schep de salami op keukenpapier en laat de reepjes uitlekken. Snijd de ui in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes.

4
4

Bak de uiringen en courgette in het bakvet al omscheppend in 3-4 min. beetgaar.

5
5
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 100 g Hollandse geitenkaas
  • 6 eieren

Snijd de kruiden fijn en rasp de geitenkaas. Klop de eieren los met de kruiden, helft van de kaas en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

6
6

Verdeel het courgettemengsel in een lage ovenschaal en schenk het eimengsel erover.

7
7

Strooi de salami en de rest van de kaas erover. Schuif de schaal net onder het midden in de oven en laat de frittata in 25-30 min. goudbruin worden.

8
8
  • 75 g rucola

Serveer de frittata in punten met een flinke toef rucola erop.

combinatietip:

Lekker met grof vloervolkorenbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.