Vol­ko­ren­pen­ne met groe­ne groen­ten

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de penne in een pan met ruim water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de peultjes en de tuinerwten erdoor met 75 ml water en smoor ze in 5 minuten zachtjes beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom de eieren los met de slagroom, de citroenrasp, 1-2 eetlepels citroensap en ruim (versgemalen) peper en zout. Roer de bieslook erdoor. Meng 2 eetlepels heet pastakookvocht door het roommengsel. Giet de pasta af en roer het roommengsel erdoor. Verwarm het geheel al roerend tot de saus begint te binden. Schep het groentemengsel door de pasta. Schep de penne met saus in diepe pastaborden en strooi het basilicum erover. Lekker met versgeraspte grana padano.

Tip:

Voeg wat nootmuskaat naar smaak toe aan het ei-slagroommengsel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.