Ge­gril­de tar­taar met kriel­tjes en spi­na­zie

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • lage ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de krieltjes in een bakblik of lage ovenschaal met de knoflook, de tijm, (zee)zout en (versgemalen) peper naar smaak en 2 el olijfolie. Bak de krieltjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Meng 2 el olijfolie met de paprikapoeder, de ketchup en zout en peper naar smaak. Bestrijk de tartaartjes rondom met dit mengsel en rooster ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Verhit intussen de rest van de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten. Voeg de spinazie in gedeelten toe en roerbak tot de blaadjes zijn geslonken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper. Serveer de tartaartjes met de krieltjes en de spinazie ernaast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.