Na­si fan­ta­sie van Ron en Thea

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem een beetje afkoelen. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de kipfilet in 6-8 minuten gaar. Breng op smaak met wat ketjap en peper. Neem de kipfilet uit de wok en verhit de rest van de olie. Bak hierin de ui, de knoflook en de prei goudbruin. Roer de gekookte rijst, de ketoembar, de laos en de rest van de ketjap erdoor en bak het geheel al omscheppend nog even door. Doe ten slotte de winterpeen, de tuinerwten, de selderij en de kipfilet erbij en bak de nasi nog 6-8 minuten, terwijl je blijft omscheppen. Lekker met een gebakken ei, gebakken banaan en atjar tjampoer (zoetzuur van gemengde groenten).

Tip:

Familierecept AllerHande 4 2008. De familie Hooghiemstra-Ruijgrok maakt al veertig jaar nasi. Moeder Thea: 'De basis komt uit een kookboek, de rest heb ik erbij gefantaseerd. Behalve kip en Indonesische kruiden deed ik vooral veel groenten door de nasi. Taugé, maar ook prei, wortel en soms doperwten. Dat was voor mij een manier om mijn zoons verse groenten te laten eten.' Eenmaal uit huis is Ron zelf ook nasi blijven maken. Zijn nasi verschijnt in vele gedaantes, maar de basis is altijd gebakken rijst. 'Soms voeg ik kousenband en garnalen of ringetjes bosui toe. Of gedroogde ansjovis die ik ooit in Maleisië heb gegeten en die je hier in de toko kunt krijgen. Soms maak ik het met gewelde rozijnen. Je kunt eindeloos variëren.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.