Si­naas­ap­pel­cous­cous met au­ber­gi­ne

(170)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 1 personen
3 170

Ingrediënten

Keukenspullen
  • huishoudfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el van de olie en fruit hierin de ui goudbruin. Roer de aubergine erdoor, strooi de kaneel en zout en peper naar smaak erover en laat het afgedekt op laag vuur 20 min. stoven.
  2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Roer het sap, rasp en 300 ml kokend water door de couscous en schep om met (ruim) zout en peper naar smaak. Dek af met vershoudfolie en laat even wellen. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter krokant en laat afkoelen op een bord.
  3. Verwarm de honing (in de magnetron) en roer hem met de rest van de olie door de gewelde couscous. Roer de helft van de koriander door de yoghurt, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aubergine over 4 borden, schep de couscous ernaast en schenk wat korianderyoghurt erover. Bestrooi het gerecht met geroosterde walnoten en de rest van de koriander.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.