Groen­te­la­sag­ne

(333)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 333

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Verwijder de harde onderkant van de venkel en schaaf de knol met een kaasschaaf in plakken, laat het loof achterwege. Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de courgette in dunne plakken en bestrooi met peper en zout. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de citroenschil. Verwarm de roomkaas, breng op smaak met het citroenrasp, (versgemalen) peper en zout.
  2. Vet de ovenschaal in. Beleg de ovenschaal met ⅓ van de tomaat, een portie lasagnebladen en bestrijk dit met de helft van de roomkaas. Leg hierop achtereenvolgens de venkel, een portie lasagnebladen, ⅓ van de tomaat, een portie lasagnebladen en de rest van de roomkaas. Leg hierop de courgette, een portie lasagnebladen en de rest van de tomaat. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de groentelasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Groentelasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­la­sag­ne

1
1

Verwarm de oven op 200 °C.

2
2
  • 1 venkelknol

Verwijder de harde onderkant van de venkel en schaaf de knol met een kaasschaaf in plakken, laat het loof achterwege.

3
3
  • 4 vleestomaten
  • 1 courgette

Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de courgette in dunne plakken en bestrooi met peper en zout.

4
4
  • 1 citroen
  • 300 g roomkaas

Boen de citroen schoon en rasp de helft van de citroenschil. Verwarm de roomkaas, breng op smaak met het citroenrasp, (versgemalen) peper en zout.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 250 g lasagnebladen

Vet de ovenschaal in. Beleg de ovenschaal met ⅓ van de tomaat, een portie lasagnebladen en bestrijk dit met de helft van de roomkaas.

6
6

Leg hierop achtereenvolgens de venkel, een portie lasagnebladen, ⅓ van de tomaat, een portie lasagnebladen en de rest van de roomkaas.

7
7
  • 100 g geraspte belegen kaas

Leg hierop de courgette, een portie lasagnebladen en de rest van de tomaat. Bestrooi met de geraspte kaas.

8
8

Bak de groentelasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.