Fram­bo­zen­par­fait

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 6 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakeblik, bekleed met vershoudfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng een pan water aan de kook. Hang hierboven een metalen kom of pan die het kokende water net niet raakt. Klop hierin de eidooiers met de suiker tot het mengsel stolt. Laat het even afkoelen. Schep de slagroom en het eidooiermengsel door elkaar. Spatel de frambozen erdoor. Schep de frambozenparfait in het cakeblik. Laat een nacht in de vriezer opstijven. Snijd het vanillestokje met een scherp mes doormidden. Verwijder de vanillezaadjes met de punt van een mes, schep ze om met de aardbeien en de wodka en marineer ze een nacht. Serveer de frambozenparfait in plakjes met de gemarineerde aardbeien.

Tip:

U kunt de wodka vervangen door limonadesiroop.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.