Lams­stoof­pot

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 655 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 6 personen
3 90

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 4 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin de sjalotten tot ze bruin worden. Schep het lamsvlees erbij, braad het rondom bruin aan. Schep de komijn, de citroen en de honing door het vlees. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de bouillon erbij, breng de stoofpot aan de kook. Laat op laag vuur in 1 uur gaarstoven. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de tuinerwten, de haricots verts en de peultjes 3-5 minuten. Spoel ze af onder koud stromend water. Zo stopt het garingsproces en blijven de groenten fris en knapperig. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de groenten en de rest van de olijfolie erdoor. Breng de couscous op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de lamsstoofpot met de couscous.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.